You, the petitioner
Whatsapp image 2022 01 19 at 3.07.21 pm

ZEG NEE TEGEN GROOTSCHALIGE WONINGBOUW IN HET BUITENGEBIED VAN DE GEMEENTE RENKUM!

2,227 signatures

Het landschap en groen is de grootste kwaliteit van onze gemeente en voor de meeste mensen een belangrijke reden dat ze hier graag wonen. Gaan we dat opofferen voor meer woningbouw?

Petition

We

Burgers van de gemeente Renkum

 

observe

Dat er door de crisis op de woningmarkt overal een gebrek aan betaalbare huizen is, en dat een deel van de gemeenteraad dit probleem op wil lossen door woningbouw in het buitengebied toe te staan. In de enquête over de Omgevingsvisie koos 90% van de mensen “geen grootschalige bouw in het buitengebied”. Maar toch overweegt een deel van de gemeenteraad dit wel toe te staan!

Onze mooie gemeente is vanwege de ligging in het groen steeds populairder bij mensen uit de randstad. In de regio Arnhem-Nijmegen worden tienduizenden woningen bijgebouwd, en ruim 900 daarvan komen te staan in de gemeente Renkum. Deze woningen passen allemaal binnen de bebouwde kom en op plekken die al ‘versteend’ zijn zoals bedrijventerreinen. Om de wooncrisis op te lossen, moeten dat betaalbare woningen zijn, voor starters. Met een extra villawijk in de natuur zijn onze starters niet geholpen. Kleinschalige initiatieven die goed in het landschap ingepast zijn, zijn onder voorwaarden wel toegestaan in de Omgevingsvisie zoals die nu is. En ook op plekken waar nu al iets staat, zoals een boerderij. Ook kan er gekeken worden naar andere oplossing, bijvoorbeeld het bevorderen van de doorstroom op de woningmarkt. Het landschap en groen is de grootste kwaliteit van onze gemeente en voor de meeste mensen een belangrijke reden dat ze hier graag wonen. Gaan we dat opofferen voor meer woningbouw?
Link naar alles over de Omgevingsvisie: https://www.renkum.nl/Bestuur/Actueel/Projecten/Omgevingsvisie En een artikel uit de Gelderlander van vandaag. https://www.gelderlander.nl/arnhem-e-o/komen-er-huizen-bij-buiten-de-dorpen-in-renkum-wel-als-de-gemeente-ook-voor-eigen-jeugd-wil-bouwen~a3152d5c/

De besluitvorming in de raad is woensdag 25 januari dus onderteken deze petitie NU!

 

and request

Grootschalige woningbouw in het buitengebied NIET toe te staan. In uiterste gevallen kunnen wellicht kleinschalige initiatieven die goed in het landschap ingepast zijn, onder voorwaarden toegestaan worden in de Omgevingsvisie.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Renkum 
Petition desk:
Closing date:
2022-01-23 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Marjolein Mekking-Poel 

History

Signatures

Updates

2077 handtekeningen!!! hartelijk dank!

Wat veel handtekeningen! Heel erg mooi. Ook veel reacties in mijn inbox gehad, waarvoor dank.

+Read more...

Vandaag dien ik de petitie in bij de griffie van de gemeente Renkum, met als doel dat er morgenavond bij de raadsvergadering aandacht voor is. Men kan er in ieder geval niet omheen!

2022-01-25

Nog 2 dagen om te ondertekenen!

De dag dat de petitie wordt ingediend is dinsdag 25 januari. Zorg dus dat de petitie voor die dag ondertekend en bevestigd is, en zegt het voort!.

2022-01-23

Vandaag in de Gelderlander!

Met een petitie hoopt Marjolein Mekking-Poel uit Oosterbeek nieuwbouw in het groen in de gemeente Renkum tegen te houden. ,,Bouwen in het groen moet je niet willen.” (...) lees verder.

2022-01-21